Cum să îndepărtați petele maro și depunerile de calcar din toaletă. Ai nevoie de 1 singur ingredient

15 07. 2024, 13:14
Cum să îndepărtați petele maro și depunerile de calcar din toaletă. Ai nevoie de 1 singur ingredient

Cum să îndepărtați petele maro și depunerile de calcar din toaletă. Ai nevoie de 1 singur ingredient. V-ați săturat de depunerile de calcar în toaleta dvs.? Iată câteva sfaturi ale experților pentru a scăpa de ele.

Curățarea vasului de toaletă este o corvoadă pe care mulți dintre noi ar prefera să o evite. Când încerci să îndepărtezi petele de calcar și maro, poate fi adesea o sarcină descurajantă, nu? S-ar putea să vă gândiți: „Trebuie să existe o cale mai ușoară!”

Depunerile de calcar pot apărea în toaleta dumneavoastră în doar câteva zile, mai ales dacă locuiți într-o zonă cu apă dură. Nu este foarte atrăgător și, deși ați putea să-l ignorați, oaspeții dvs. probabil că nu o vor face.

Cum să îndepărtați petele maro și depunerile de calcar din toaletă. Consultanță de specialitate

Vești bune! Chris Wootton, directorul Poppies Cleaning Company, și-a împărtășit „regula de aur” pentru îndepărtarea acestor pete din toalete – și este rapid și ușor. „Regula de aur pentru eliminarea petelor din vasul de toaletă este să folosești produse nealcaline. Majoritatea petelor apar în zonele cu apă dură, așa că nu uitați că înălbitorul nu este soluția.”

El adaugă că înălbitorul nu elimină de fapt depunerile de calcar; le face doar invizibile amestecându-le cu restul depunerilor. Prin urmare, problema reapare după folosirea înălbitorului, deoarece nu a fost niciodată rezolvată cu adevărat.

Pentru a elimina eficient calcarul, Chris recomandă utilizarea oțetului alb pentru a crea o soluție naturală de curățare care va elimina de fapt petele, mai degrabă decât să le mascheze.

„Cel mai bun mod de a prepara o soluție acidă eficientă este să folosești oțet alb. Turnați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în vasul de toaletă lăsați-l să stea cel puțin 15 minute. Apoi, turnați oțet alb peste bicarbonat de sodiu”, explică el, adăugând:

„Acest lucru provoacă o reacție gazoasă care activează acidul și poate dizolva chiar și cele mai dure depuneri de calcar. După aproximativ 10 minute, spălați vasul cu un burete abraziv.”

Dacă doriți să încercați această metodă, asigurați-vă că purtați mănuși și ochelari de protecție în cazul stropilor de oțet alb, scrie protv.ro.

Soluția minune care te scapă de depunerile de piatră din toaletă. Ai nevoie de 1 singur ingredient

Soluția minune care te scapă de depunerile de piatră din toaletă. Ai nevoie de 1 singur ingredient.

Bicarbonatul de sodiu are și o capacitate puternică de absorbție a mirosurilor, ceea ce înseamnă că poate neutraliza mirosurile neplăcute din toaletă.

Cum să cureți WC-ul cu bicarbonat de sodiu:

Pentru a curăța toaleta cu bicarbonat de sodiu, urmează acești pași simpli:

1.       Ai nevoie de bicarbonat de sodiu, o perie de toaletă, o cană sau un recipient pentru apă și o lingură. Citește mai multe aici.